Update stats :
Welcome to otherside world . If u love to critizises, please leave to otherside.
>
3:::jung yong hwa poem:::3: random taughts

Thursday, 11 June 2015

random taughts

Haiiii...morning guys. Today nak dekat final dah. So so so stress. Lagi stress bila, aku terpaksa tipu diri aku sendiri. Aku rasa aku dah buat keputusan yang betul. Yeah, aku cakap dekat napi aku dah move on. Ada orang lain. But the truth is, aku takde. Dan dia yg dgn aku, aku taknak ada apa2 dgn dia so dekat sini aku lrpaskan napi dan aku lepaskan juga mr D tu. Aku penatlah nak ada perasaan dkt lelaki. Apa yg dpt cuma kecewa. So dkt sini dua,dua aku taknak. Bukan bermaksud aku buang cuma aku rasa dorang layak dgn org lain. Time aku nanti, bila dah sampai masanya adalah. Lagipun aku suruh mama carikan utk aku. Mama macam tertarik dgn kwn anak kwn dia. Asyik tanya psl dia dkt abg sedara aku which is belajar satu tempat dgn dia, UTP. Aku dari awal2 ckp dgn mama, aku suruh mama carikan. Sambil buat muka kecewa. Hehehe aku sedar aku siapa. Tak layak utk sesiapa. Aku jenis kalau bercinta, aku bodoh sikit. Terlalu setia, always dikecewakan. Sbb tu kowt Allah suruh aku rasa dulu kekecewaan tu baru aku boleh rasa happiness tu. Belum lagi masanya. Kdg2 aku happy sbb Allah beri aku rasa kecewa tu sbb aku tahu Dia dah sediakan yg lagi berbaloi utk diri aku.  Ada hikmah kenapa semua ni happen. Lagi satu, siapalah yang nak aku ni. Suka mencarut hah? Cakap pun kasar. Kalau aku cakap tu bukan diri aku, kau percaya tak? Confirm tak kan. So buat apa aku nk defends diri aku bila dr awl2 lg aku tahu korang tak percaya aku? Biarlah korang nak judge aku mcm mana pun. Aku tak butuh pandangan dr manusia pun. Lps tu, ada org ckp..selagi aku tak ubah diri aku selagi tu hubungan aku tak akan berkekalan. Wow! Kau kenal aku pun tak, tiba2 ckp psl life realationship aku?? Dr awal2 lagi aku akan cakap, fakof! Nak nasihat org pun, ckp baik2 lah. Pelik aku, dia kenal aku dua minggu lebih je pun then terus judge aku mcm tu. Dr kau bg harapan awal2 tu ckp nk kahwin bagai..pe cter pula? Aku perati je cara lelaki ni. Lps tu bila aku samakan dia dgn lelaki2 yg bg harapan palsu..tahu pula marah. Biasalah, lelaki. Sbb tu aku tinggalkan dia. Lgpn, aku tak boleh nak fake kan diri aku. Kalau aku tak suka, aku ckp aku tak suka. Kalau aku marah, aku marah. Kalau disbbkn satu kali je aku mrh dkt dia, and dia judge aku mcm2...you not deserve the best to me. I taught dia lain dr kwn2 dia, rupanya sama je. Alaaaa, aku tak kisahlah psl perangai aku bkn aku tak boleh ubah pun. Kau bkn hidup dgn aku. Kau tak tahu cara aku. Kau cuma tahu dr mulut org and twitter. Aku boleh je cakap fuck dkt blog ni tp niat dlm hati aku tu, bkn aku maksudkan pun. Persetankan lah org nak ckp apa. Lg kau jadi diri kau, lg kau tahu siapa sbnrnya yg real and fake. Kau rasa aku mcm ni, tp org lain rasa aku biasa je. Nasihat aku, kau tak pernah rasa lagi teruk dr ni. Come on lah, aku nak ubah diri aku pn bkn sbb kau. Kalau aku ubah sbb manusia, bnda tu tak kekal pun. And you expect aku utk ubah diri aku scpt mungkin? Again, fakoff. aku tak perlukan org negativity dia tahap super saiya ni dr hidup aku. Pergilah cari perempuan yg baik. Aku tak baik pun. Aku ni jenis cool je. Aku kan tak sopan. Aku ni kuat memcarut. Kelakar. Ada juga org mcm ni. Aku tak rasa sedih pun tinggalkan dia. Actually, kteorg takde apa2 pun hbgn. Baru nak kenal je. Nasib aku dah trigger perangai sebenar dia. Okay, lps ni confirm ada org bash aku. Whatever lah. Bash lah. Say whatever you want. Because im such a bitch that need to teach you a lesson that respect people life is more important if you want people to respect you. Kalau lah kau tahu, aku ni ramai je org tak suka sbb straight-forward sangat. Ramai je haters aku dkt luar tu. And you see, aku kisah ke?? Tak langsung..aku tak minta duit dr dorang pun. Sbb dorang sikit pun tak halang aku utk jadi diri aku. Nak ckp aku gedik? Fuck it, because i can be whatever i want based on how their treat me. Life kau, aku langsung tak judge bro. Itu bezanya org yg reti respect privacy org dan reti jaga hati org. Sorry lah, im not judgemental mcm kau. Aku tak suka assume. Benda tak kena dkt mata aku, aku akn tanya dorang. Takde istila nak judge people org dkt sini. Aku bersangka baik dgn semua org termasuklah transgender semua. Aku rasa ilmu agama aku takde tinghi mana pun, tapi aku tahu Allah melarang kita dr berburuk sangka. Sbb boleh mndatangkan fitnah. Fitnah tu lg teruk dr membunuh. Sama juga mcm kau mkn daging sedara islam kau. Bersangka baiklah pada semua orang. Setiap org ada struggle yg perlu dia hadapi utk dia ubah diri dia. Kau apa tahu? Judge upper apperance je. Kenallah masalah hati masing2, dari situ kau akn kenal dan kau akn sedar..tak semua yg kau miliki skrg ni kekal selama2nya. Okay dah. Byk sgt aku ckp. Mula2 nk ckp psl napi je tetiba masuk ni. Dr dulu aku tak berhenti doakan kebahagiaan napi. Entahlah. True love maybe apa yg aku bg dkt napi. At least, dia tak peernah judge aku. Dia ikut je flow aku. Entahlah. Dia tak pernah tegur aku. Sbb tu aku ubah diri aku sbb aku. Lps kteorg clash, baru aku kenal Allah lagi dekat. Aku rasa, manusia mmg tak boleh ubah aku. Aku sendiri yg akn ubah utk diri aku. Tp baguslah, aku kenal Allah lagi rapat. Mmg napi selalu buat aku kecewa, tp aku xpnh putus doa dkt dia. Skrg dia dh bahagia dgn org lain, aku pun happy. Aku still doakan kebahagiaan dia. Tak pernah lg putus. Biarlah Allah je yg jaga hati aku ni dulu. Okylah, good luck final to all. Muah kiri kanan sikit. Hehehe 

♥ I Love My Name. Such Wonderful Words. ♥

0 cute words from you:

Love Me If You Wanna To Be Me